Severna Kosovska Mitrovica dobija pozorišnu i bioskopsku salu

Na dan sedamdesetogodišnjice oslobođenja Kosovske Mitrovice u Drugom svetskom ratu – 23. novembra, kao i u okviru obeležavanja stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu, Severna Mitrovica će dobiti pozorišnu i bioskopsku salu. Tako će posle skoro dve decenije građani ponovo imati priliku da u svom gradu gledaju filmove sa bioskopskog platna i pozorišne predstave. Radovi na rekonstrukciji bivšeg vojnog remonta, u kojem će se nalaziti ova sala su počeli prošlog meseca, a radove od miliona dinara finansira Privremen organ opštine Kosovska Mitrovica.
 
"Izgradnja sale je započeta pre nešto više od petnaest dana i završava se u rekordnom roku. Sala će zvanično biti otvorena 23. novembra, kada i opština Kosovska Mitrovica proslavlja sedamdesetogodišnjicu oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu i kada ćemo istovremeno proslaviti stogodišnjicu primirja u Prvom svetskom ratu. Prilikom otvaranja sale biće uručene i plakete najzaslužnijim građanima i radnicima," izjavio je za KoSSev predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, dodavši da je najvažnije to što će građani imati mesto na kojem će se okupljati, družiti i na kojem će se "probuditi" kulturni žitvot.
 
A kako se navodi u pisanom saopštenju iz Privremenog organa, ova sala će osim za kulturne aktivnosti, biti namenjena i za događaje iz društvenog i političkog života.
 
"Verujemo da će na ovaj način biti sve više publike ljubitelja filmova i pozorišne umetnosti, a ova sala će se koristiti i za svečane akademije, kao i sve ostale aktivnosti iz kulture, ali i društveno-političkog života. Žalosno je što se 14 godina čekalo za jedan ovakav kutak koji je svakako neophodan ovom gradu," ističe se u saopštenju Privremenog organa.
 
Radovi na rekonstrukciji sale u bivšem vojnom remontu trajaće oko mesec dana, a vrednost radova je nešto manja od 3 miliona dinara. Sala će imati ukupno 228 mesta.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.