Sever Kosova od večeras u karantinu, zabrana kretanja od 21 do 5 ujutro

Krizni štabovi četiri opštine na Severu Kosova doneli su odluku večeras o stavljanju u karantin četiri opštine i uvođenje zabrane kretanja od 21 čas do 5 ujutru, u narednih nedelju dana.

Ove informacije saopštio je Goran Rakić u ime članova Kriznog štaba a na vanrednoj konferenciji za medije, za koju KoSSev nije dobio poziv. Detalje prenosimo na osnovu informacija iz medija koji su pratili ovaj događaj: Radio Kontakt plus, Kosovo online i Radio Kosovska Mitrovica

„Na Severu Kosova i Metohije nam je teža situacija nego što je bila i oni će preduzimati restriktivne mere u skladu sa odlukama Vlade Srbije“, kazao je neposredno pre odluke o karantinu i noćnoj zabrani kretanja srpski predsednik Aleksandar Vučić.
On je takođe na konferenciji za medije saopštio i da je na Severu 53 novozaraženih.

Istovremeno krizni štab na Severu je zasedao, a Goran Rakić je potom, ponovio da nove mere donose zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona.

„Na Severu Kosova i Metohije nam je teža situacija nego što je bila i oni će preduzimati restriktivne mere u skladu sa odlukama Vlade Srbije“, kazao je u obraćanju rano večeras srpski predsednik Aleksandar Vučić, naglasivši da je 53 novoinficiranih na Severu.

istovremeno na Severu je zasedao krizni štab i nakon Vučićeve konferencije za medije oni su na svojoj dali detalje.

“Od danas, u narednih nedelju dana, od 21 uveče do 5 časova ujutru zabranjuje se kretanje svih osoba, osim onih lica koja su odgovorna za borbu protiv pandemije i održavanja javnog reda i mira“, odluka je Kriznih štabova, naveo je Rakić.

Zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na Severu, osim za lica sa posebnim dozvolama.

Ujedno je najavljeno da će javne ustanove na severu Kosova broj radnika svesti na minimum.

Nove mere po isteku sedmodnevnog perioda biće donete u skladu sa rezultatima o broju zaraženih koronavirusom.

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.