Sever Kosova: 5 novoinficiranih koronavirusom, 7 izlečeno

 

Korona virus Dom zdravlja Kosovska Mitrovica
FOTO: Dom zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, KoSSev

Na Severu Kosova pet je novoinficiranih od koronavirusa za poslednja 24 časa, dok je 7 izlečeno, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije. Istovremeno je pozvao građane da se pridržavaju svih zaštitnih mera koje se preduzimaju radi očuvanja zdravlja stanovništva.

Četiri inficiranih je iz Zubinog Potoka, a jedan iz Zvečana.

Do sada je ukupno 76 inficiranih u severnim opštinama sa dva letalna ishoda i 11 izlečenih. Posle jučerašnje potvrde direktora KBC Priština u Gračanici Bratislava Lazića da pacijentkinja iz Dobrotina, koja se do sada vodila kao prva obolela od COVID-a 19 u srpskim sredinama na Kosovu, nije nikada bila inficirana koronavirusom, svi inficirani su sa Severa.

Po opštinama to izgleda ovako: Kosovska Mitrovica – 31 (jedan preminuo, 7 izlečeno), Zvečan – 19 (četiri izlečeno), Zubin Potok – 17, Leposavić – 9 ( jedan preminuo).

Pacijenti oboleli od COVID – 19 smešteni su u sledećim ustanovama: U KBC Kosovska Mitrovica – 20, u Studentskom domu je 19 pacijenata bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, sa četiri izlečena, u KBC Niš je jedan pacijent, KBC Dragiša Mišović u Beogradu – dvoje (majka i njena 15-dnevna beba), u KC Srbija – jedan i na Beogradskom sajmu – jedan.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica, pozvao je još jednom građane da poštuju sve propisane mere zaštite i zabrane kretanja, isključivo u cilju zaštite svog i zdravlja svojih najbližih.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.