Šest sela Srba povratnika bez struje zbog nevremena

Nevreme ilustracija FOTO: TV Most
Nevreme ilustracija FOTO: TV Most

Meštani u opštinama Klina i Istok, od večeras su bez struje nakon što je snažan vetar oborio nekoliko stubova niskonaponske mreže u selu Osojane, a u nevremenu nije bilo povređenih.

Predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Ðurić izjavio je za RTS da su bez struje ostali srpski povratnici u Žaču, Šaljinovici, Tučepu, Košu, Osojanu i Suvom Lukavcu.

Jako nevreme pogodilo je ovaj kraj Metohije oko 19.00 časova i oborilo tri električna stuba u Osojanu, na putu koji vodi ka Suvom Lukavcu.

„Preprečen je put do ambulante. Kolima se ne može. Oboreni stubovi su na razdaljini od nekoliko stotina metara. Blokiran je saobraćaj iz jednog sela u drugo. Autobus koji nas povezuje, mora da se kreće okolnim, prohodnim putevima. Umesto desetak minuta, putujemo od sela do sela sat vremena. Ne radi ulična rasveta,“ za RTS naveo je Ðurić.

U nevremenu nema povređenih, a zbog nestanka struje ne radi ni lokalna internet mreža.

Ðurić je rekao da su povratnici obavestili policiju o situaciji nastaloj nakon nevremena. Iz lokalne elektrodistribucijske mreže im se niko ne javlja, pa se, kako javlja RTS, a prenesi Kontakt plus radio, nadaju da će policiji poći za rukom da prijavi štetu i kvarove.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.