Selfi Petrita Seljimija i Ivice Dačića sa Seljimijevim malim sinom 'zapalio' društvene mreže

Zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova, Petrit Selimi postavio je sinoć na svom Tviter nalogu popularni 'selfi', na kojem u Tirani pozira zajedno sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ali i sa svojim malim sinom, uz status "Njegova prva ministarska konferencija #RrokTrim unapređenje dijaloga."

Fotografija je za kratko vreme postala veoma popularna na ovoj društvenoj mreži i više puta 'retvitovana'. Tako je i analitičar iz Velike Britanije, Tim Džuda, retvitujući sliku, napisao – "ovo mora biti slika koja razbija stereotip i kalup Balkana i zaslužuje da postane zarazna", dok je albanski ambasador u Beču, Spiro Koci, napisao, retvitujući sliku takođe, "zamenik premijera Dačić iz Srbije sreo se sa zamenikom spoljnih poslova Kosova Seljimijem i Seljimi juniorom na ministarskoj konferenciji parlamentarne skupštine zemalja jugoistočne Evrope u Tirani. Sva trojica sa Kosova." Tviteraš Zoran Sokić navodi: "Evo zašto je Petrit Seljimi (i zvanično) vodeći ekspert u digitalnoj diplomatiji u regionu".

O fotografiji su izvestili i gotovo svi kosovski mediji. Selfi Seljimi-Dačić izazvao je, međutim, i lavinu negativnih komentara, izvestili su pojedini kosovski mediji, što se može i na društvenim mrežama videti. Tako su iz organizacije "Albansko jedinstvo" prokomentarisali ovu fotografiju: "Dok je albanski narod zavijen u crno za mladićima koji su pali u Kumanovu, ovaj pravi 'selfi' sa malim Milošem."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.