Sednica SO Severna Mitrovica u sredu, na dnevnom redu – formiranje komisije za utvrđivanje naknade štete od poplava

kosovska opština
FOTO: KoSSev

Vanredna sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica biće održana prekosutra, u sredu, 5. aprila, u sali pomenute opštinske zgrade.

Na dnevnom redu ove sednice, najavljena je samo jedna tačka – Formiranje komisije za utvrđivanje naknade štete od posledica poplava.

Sednica će početi u 10 časova.

Odbornici u ovoj opštini okupljali su se i u petak. Centralna tema bile su takođe januarske poplave, odnosno šteta nakon njih i pomoć za građane.

Radi se o pomoći u iznosu od 300 hiljada evra koju je ova skupština usvojila na prethodnoj sednici, a koja građanima još uvek nije pristigla. Raspravi su prisustvovali i sami građani, koji smatraju da se radi o opstrukciji.

U sali SO Severna Mitrovica bio je i Mursalj Ahmeti, direktor administracije, kog smatraju odgovornim za to što građanima izglasana pomoć još ne pristiže.

Ahmeti je potom najavio formiranje komisije, koja, po zakonu, treba da obradi sve njihove  zahteve:

„Dakle, treba da se formira komisija, da se usvoji od strane skupštine. Komisiju formira gradonačelnik zajedno sa skupštinom. Ja nisam ni skupština ni gradonačelnik. To je sve regulisano zakonom“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.