Saslušan Šalja zbog napada na novinara Indeksonline

Vest je ažurirana

Kosovski ministar trgovine u ostavci, Endrit Šalja, saslušan je danas od strane policije zbog napada na novinara Indeksonline, Ensara Ramadanija (Ensar Ramadani), javlja Koha.

Kako su naveli iz policije za Kohu, Šalja je saslušan u vezi sa navodima o fizičkom napadu do kog je došlo u prištinskom kliničko-bolničkom centru 17. decembra.

„Istražitelji, u koordinaciji sa Tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne radnje u vezi sa ovim slučajem“, navodi se u odgovoru Kosovske policije.

Podsećamo, prištinski mediji preneli su u utorak, nakon pucnjave na Veterniku u kojoj je ranjen Ljuan Maljoku (Luan Maloku), savetnik Fatmira Ljimaja, da je došlo do fizičkog okršaja između kosovskog ministra trgovine u ostavci, Endrita Šalje, i novinara Indeksonline.

Dan kasnije, saopšteno je da je pokrenuta istraga protiv Šalje, a potom i da je Policijski inspektorat Kosova predložio je suspenziju dva policajaca zbog navoda novinara o izbegavanju izvršavanja službene dužnosti tokom incidenta.

Dok, s jedne strane, Ramadani tvrdi da mu je Šalja tražio telefon, što je on odbio i nakon čega ga je Šalja navodno ošamario, Šalja kaže da je došlo do „više verbalnog konflikta“ nakon što mu je zatražio da ne snima porodicu koja je bila uznemirena, prenosi Kallxo. Ipak, priznaje da je odgurnuo Ramadanija, uz tvrdnju da nije znao da je novinar.

Povezani članci:

PIK: Istraga protiv dva policajca nakon žalbe novinara da nisu vršili službenu dužnost

Istraga protiv kosovskog ministra Endrita Šalje zbog napada na novinara

Gazeta Express: U pucnjavi u Prištini ranjen Ljimajev savetnik?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.