PIK: Istraga protiv dva policajca nakon žalbe novinara da nisu vršili službenu dužnost

PIK
Foto: Info.ks

Policijski inspektorat Kosova predložio je suspenziju dva policajaca zbog navoda o „zloupotrebi službenog položaja i ovlašćenja“. Policajce je prijavio novinar koji ih je optužio da u trenutku incidenta u Kliničko-bolničkom centru u Prištini, nisu vršili svoju službenu dužnost.

Kako se navodi u saopštenju PIK-a, ova institucija je sinoć putem „Plave linije“ (besplatnog broja za prijavu službenika Kosovske policije za koje građani veruju da se prema njima odnose neprofesionalno 080003333) primila pritužbu novinara zbog incidenta koji se dogodio u prištinskom KBC-u.

PIK je u konsultaciji sa dežurnim tužiocem pokrenuo istragu, a službenici KP se sumnjiče da nisu izvršili svoju službenu dužnost i time izvršili krivično delo „zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“.

Podsećamo, prištinski mediji preneli su juče, nakon pucnjave na Veterniku u kojoj je ranjen Ljuan Maljoku (Luan Maloku), savetnik Fatmira Ljimaja, da je došlo do fizičkog okršaja između kosovskog ministra trgovine u ostavci, Endrita Šalje, i novinara Indeksonline.

Kako je ovaj portal javio, Šalja, inače kako tvrde blizak prijatelj Maljokua, udario je novinara Indeksonline u Kliničko – bolničkom centru u Prištini, gde je nakon ranjavanja bio hospitalizovan Maljoku.

Zbog ovog incidenta, kako je ranije danas potvrđeno iz Osnovnog tužilaštva u Prištini, pokrenuta je i istraga protiv odlazećeg kosovskog ministra trgovine i industrije, Endrita Šalje (Endrit Shala), zbog navodnog napada na novinara portala Indeksonline, Ensara Ramadanija (Ensar Ramadani).

Povezani članci:

Istraga protiv kosovskog ministra Endrita Šalje zbog napada na novinara

Gazeta Express: U pucnjavi u Prištini ranjen Ljimajev savetnik?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.