Samoopredeljenje: "Jablanović napolje! Trepča je naša!"

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Pokret Samoopredeljenje podržava protest koji organizuju studenti Univerziteta "Kadri Zeka" i ratnih veterana OVK, koji će se održati u petak, 23. januara, u Gnjilanu.

"Protesti se održavaju u gradovima širom Kosova, a ovaj protest ima dva glavna cilja: smenu Jablanovića i zaštitu Trepče. Takvi protesti širom Kosova, mobilizovali su stanovništvo u borbi protiv problema koji postoje u našoj zemlji, a zajednički imenitelj tih problema je lista "Srpska".

Stoga, pozivamo sve građane i aktiviste da se pridruže ovoj protestnoj šetnji, koja počinje u 13:00 ispred univerziteta "Kadri Zeka", i koja će se nastaviti ka gradskom pozorištu.

Istovremeno, pozivamo sve građane Gnjilana da se u subotu, 24. januara, pridruže masovnim demonstracijama u Prištini, koje počinju u 14:00 ispred Narodne univerzitetske biblioteke u Prištini. Prevoz iz Gnjilana je organizovan autobusom. Polazak je u 12:00, u ulici "Adem Jašari", u blizini gimnazije.

Zajedno, do realizacije našeg zajedničkog cilja.

Jablanović napolje! Trepča je naša! BS

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.