SAD dodeljuju Kosovu više od milion evra za borbu protiv koronavirusa

Vlada Kosova

Nakon što je vlada SAD saopštila da je odobrila 274 miliona dolara za preko 60 zemalja za borbu protiv virusa korona, oglasila se i kosovska vlada u ostavci, potvrdivši da će SAD pomoći Kosovu sa 1.1 milion evra.

„Američka ambasada obavestila je kosovsku vladu o poslednjoj odluci Stejt departmenta, a sekretar, Majk Pompeo, izjavio je da su SAD izdvojile 1.1 milion evra za borbu protiv virusa COVID-19“, navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Kosovska vlada ujedno je potvrdila da je prethodnog dana Evropska unija dodelila Kosovu 68 miliona evra za borbu protiv koronavirusa.

„Ovo je još jedna vrlo dobra vest za građane naše zemlje jer smo juče dobili 68 miliona evra od Evropske unije i posvećenost vlade na prvom mestu je da se izbori sa ovom pandemijom“, saopšteno je.

Podsetimo, prethodnog dana američka vlada saopštila je da će SAD izdvojiti 274 miliona dolara za ukupno 64 zemlje koje su najviše pogođene virusom COVID-19. Američki ambasador u Beogradu, Entoni Godfri, odmah je potvrdio da će Srbija dobiti deo finansijske pomoći, te da je Vlada Srbije već dostavila spisak onoga što je najpotrebnije.

Pročitajte još:

SAD izdvajaju 274 miliona dolara za preko 60 zemalja koje su najugroženije virusom korona

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.