Sa identičnim tekstom povukli kandidature kod Ivanovića, podržali Srpsku


Šta je rekao Oliver Ivanović neposredno nakon objavljivanja vesti o povlačenju ovih kandidatura, ali i sami kandidati čitajte OVDE


16:05 – I Tatjana Ivaz povukla kandidaturu, podržala Srpsku sa identičnim tekstom

U međuvremenu, kandidaturu iz Ivanovićeve stranke za odbornicu u opštini Severna Mitrovica povukla je i Tatjana Ivaz i to sa identičnim tekstom, kao i Antić – podržava Srpsku jer se „jedina bori za opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima“, dok ju je Ivanovićeva stranka „dovela u zabludu.“

15:40 – Dalibor Antić povukao kandidaturu sa Ivanoviće liste

Kandidat za odbornika u opštini Severna Mitrovica ispred GI „Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović“, Dalibor Antić, povukao je kandidaturu sa ove liste za kosovske lokalne izbore zakazane za 22. oktobar. Ističe da ga je Ivanovićeva stranka „dovela u zabludu“. Dalibor Antić je istovremeno podršku pružio Srpskoj listi.

„Obraćam vam se sa zahtevom da povučete moju kandidaturu ispred GI SDP-Oliver Ivanović za odbornika u opštini Severna Mitrovica, jer sam od strane ovog političkog subjekta doveden u zabludu, a moje ime je iskorišćeno za kampanju kojom ljudi iz ovog političkog subjekta narušavaju jedinstvo srpskog naroda zarad ličnih interesa,“ navodi se u zahtevu Antića upućenom direktorici Centralne izborne komisije Kosova, Miradiji Mavrići, a koje je dostavljeno medijima.

„Javno pružam podršku Srpskoj listi koja se jedina bori za opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima,“ piše dalje Antić.

Podsetimo, juče su kosovski mediji javili da su dva kandidata za odbornike u severnim opštinama – iz Srpske u Severnoj Mitrovici i iz GI SDP u Leposaviću, takođe, povukli kandidature.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.