Kandidat za odbornika fizički napadnut, PDK optužuje "kriminalce Samoopredeljenja"

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Aktivista PDK i kandidat za odbornika ove stranke u opštini Kosovo Polje, Škodran Sogojeva, fizički je napadnut u sredu, oko 23 časa. 

Vest je potvrdio ogranak PDK-a u Kosovu Polju. Oni ističu da ovo povećava sumnju da su podmukli napad izvršili "kriminalci Samoopredeljenja" jer, kako dodaju, samo oni kukavički napadaju iza leđa. 

Pročitajte još:

Pretučen nosilac liste Inicijative u Srbici, optužuje članove PDK-a

Kandidat za odbornika PDK-a u Kosovu Polju, Škodran Sogojeva, je pre napada, prema ogranku PDK-a, odbio zahtev lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, kao i kandidata za gradonačelnika ove stranke u Kosovu Polju – da se sastanu. Znajući da se njihovi zahtevi odnose na politički angažman u njegovom selu, Sogojeva ih je odbio uz obrazloženje da nema potrebe da se sastaju, jer on želi da doprinese stanovnicima Kosova Polja samo preko PDK-a. 

Iz ogranka PDK-a kažu da Sogojeva uživa veliko poštovanje u svom selu i da je napad povezan sa naporima Samoopredeljenja da ga uplaše, da ne sprovodi kampanju tamo, jer osećaju da ih on politički ugrožava.

Nakon odbijanja da se sastane, oko 23 časa, Sogojeva je fizički napadnut od strane nepoznatih lica u ulici "Hiši Kšakoli", u Kosovu Polju.

Ogranak PDK-a pozvao je organe reda da istraže slučaj i počinioce ovog kukavičkog napada izvedu pred lice pravde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.