Rudare: Zaplenjena pića sa isteklim rokom trajanja i sprave za falsifikovanje etiketa

ilustracija
FOTO:  011 Info/Ilustracija,

Tekst je ažuriran

Jedinica za privredni kriminal u okviru Kosovske policije izvršila je danas pretres na dve lokacije na Severu, u Severnoj Mitrovici i Rudaru i zaplenila dva kamiona sa robom. Zaplenjenu robu čine različite vrste pića kojima je istekao rok upotrebe, a drugi deo zaplene čine uređaji kojima su se štampale falsifikovane etikete sa važećim rokom trajanja.

 

15.11.2019. – 12:22 – Povodom ovog slučaja koji se dogodio u Rudaru, Kosovska policija saopštila je da je uhapsila dvojicu Bošnjaka.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo „nedozvoljena trgovina“.

Tom prilikom su policijske jedinice zajedno sa tržišnim inspektorima na dve lokacije pronašle i zaplenile različite prehrambene proizvode sa isteklim rokom trajanja, opremu za lasersko prebacivanj, pištolj, dva automobila i tri mobilna telefona, dodaje se dalje u dnevnom izveštaju Kosovske policije.

Po nalogu tužioca, nakon saslušanja osumnjičenima je određen pritvor.

Vest i detalje današnje policijske akcije, potvrdio je major policijske stanice Severna Mitrovica, Besim Hoti, naglasivši istovremeno da su pripadnici KP regiona Sever bili uključeni samo u okviru pružanja podrške izvođenju ove akcije, te da on nema informacije o svim detaljima. Nije precizirao o kojoj vrsti pića se radi, a pretpostavlja da je bilo uhapšenih.

S druge strane, na Zelenoj pijaci u severnom delu Kosovske Mitrovice, izvršena je kontrola, i tom prilikom nisu utvrđene neregularnosti.

Pre tri godine, u akciji Kosovske policije na teritoriji opštine Leposavić na tri lokacije, otkrivena je i zaplenjena velika količina raznog falsifikovanog alkoholnog pića, vode marke „Odmenjska“, kao i kompletna aparatura i mašine za punjenje flaša. Više o tome čitajte u:

Leposavić: Otkrivene mašine za falsifikovanje pića, lažni viski, vina, rakije i voda, konfiskacija i dalje u toku

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.