RTK2: Požar u Gračanici

Požar u Gračanici
Foto: RTK2

Na brdu iznad Gračanice u popodnevnim časovima izbio je požar koji još uvek nije lokalizovan, javila je RTK2 nedavno. Prema rečima službenika Odeljenja za vanredne situacije pri Opštini Gračanica, uzrok požara je ljudski faktor.

U delu oko sportskog kompleksa vatra se širila u dva pravca, prema naselju Kišnica i prema selu Šaškovac. Pored vatrogasnih ekipa iz Lapljeg sela i Prištine, gašenju požara su se priključili i meštani Gračanice.

„Uzrok je ljudski faktor, verovatno je neko lice zapalilo nisko rastinje i pošto je jak vetar rasplamsao vatru, požar je zahvatio deo šume. Iako je ovde samo nisko rastinje, iza brda je rudarsko naselje Kišnica kome preti opasnost od požara“, istakao je Gligorije Maksimović, službenik Odeljenja za vanredne situacije pri opštini Gračanica.

Ukoliko požar uskoro ne bude lokalizovan, okolna domaćinstva će biti ugrožena. Iz Opštine Gračanica je upućen apel svim građanima da ne pale travu i nisko rastinje, jer na taj način izlažu opasnosti ljudske živote.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.