Rizvanoli: Pobrinućemo se da svaki građanin plaća struju

skupstina
Foto: Kallxo.com

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik AAK-a Palj Ljekaj (Pal Lekaj) rekao je da srpski građani i dalje ne plaćaju račune za struju i prema njemu ni KESCO ni KOSTT nemaju pristup naplati dugova.

„Možemo li znati koje tačke energetskog sporazuma još uvek nisu sprovedene, da li je postupak licenciranja kompanije Elektro-sever završen i zašto su povećani troškovi električne energije na severu?“, rekao je Ljekaj.

Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli (Rizvanolli) rekla je da su tačke 2, 3, 5, 6 sporazuma još uvek u procesu primene.

Ona je rekla da su naišli na poteškoće u primeni ovih tačaka.

„Od stupanja na dužnost, zabrinjava činjenica da se potrošnja na severu znatno povećala u poslednje tri godine. U 2019. godini zabeležen je porast od 8 procenata u poređenju sa prethodnom godinom. Do povećanja potrošnje došlo je zbog neplaćanja potrošača iz domaćinstava i preduzeća što je prouzrokovalo neodgovornu potrošnju. Većina ove energije dolazi iz regionalnog uvoza. Kao ministru, ova briga koja predstavlja prepreku dvadeset godina, jedan je od naših prioriteta kako bismo osigurali da svaki građanin snosi odgovornost i plaća električnu energiju koju troši. Mogu da kažem da radimo sve što je moguće najvećom brzinom, ali obećavam da ćemo uraditi sve u ovom aspektu“, rekla je ona.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.