Ristuća obišao pripadnike KFOR-a u Zubinom Potoku

FOTO: KFOR/Fejsbuk

Komandant KFOR-a, Anđelo Mikele Ristuća, posetio je danas opštinu Zubin Potok i obišao švajcarske vojnike Regionalne komande Istok, odnosno Tim za praćenje veze (LMT).

Sa vojnicima je razgovarao, kako je saopštio KFOR, o opštoj situaciji, te dobio najnovije informacije o tekućim aktivnostima u ovoj oblasti.

„LMT garantuje, uz nepristrasnost, kredibilitet KFOR-a među svim etničkim zajednicama prisutnim na Kosovu, u saradnji sa lokalnim stanovništvom, kako bi postojala svest o situaciji na terenu“, saopštila je misija KFOR-a na Fejsbuku.

Ovo je treća poseta komandanta KFOR-a Severu Kosova u prethodnih mesec dana.

Ristuća je 10. februara, posetio severni deo Kosovske Mitrovice, gde je takođe obišao švajcarski kontigent KFOR-a.

Prošle nedelje, odnosno 4. marta, komandant KFOR-a je boravio u Zvečanu, gde je obišao grčki kontingent ove misije.

Ristuća je nedavno govorio za KoSSev portal. Kompletan intervju sa komandantom KFOR-a možete pročitati i pogledati ispod:

Ristuća: Ni jedna strana ne pokazuje da želi obostrano dobitno rešenje, već nulta sumu

Ristuća: Specijalna policija ima pravo da bude na Severu ali nema poverenja i saradnje sa stanovništvom

Na Kosovu je trenutno nešto više od 3,700 vojnika KFOR-a, ali se po potrebi taj broj može povećati, više su puta istakli zvaničnici NATO-a. Na Severu Kosova povećano je prisustvo ovih vojnika od prošlog leta, od kad se intenzivirala kriza.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.