Revizor NPP-a večeras u Štrpcu

Posle premijere u Zvečanu, glumci Narodnog pozorišta Priština u Gračanici večeras predstavu “Revizor” igraju u Štrpcu. Predstava počinje od 19.30, u Domu kulture „Sveti Sava“, a cena karte je 200 dinara. Iz NPP-a podsećaju da večerašnjim izvođenjem nastavljaju svoj program u svim sredinama na Kosovu i Metohiji i uspostavljanje institucionalne saradnje sa drugim kulturnim institucijama.

Klasično delo Nikolaja Gogolja režirao je švajcarski reditelj rodom iz Katalonije koji radi kao art direktor Monbižu teatra u Berlinu, Maurisi Fare.

U predstavi, pored glumaca iz ansambla Narodnog pozorišta Priština, Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Jasmine Stoiljković i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra – Aleksandar Mihailović, Igor Filipović i Bojan Veljović. Scenograf je Goran Stojčetović, a kostimograf Sara Bradić.

Predstava „Revizor“ Narodnog pozorišta u Prištini je dobila specijalnu nagradu kritike na Festivalu „Joakim Vujić“, održanom u Gračanici 2016. godine, a glumac ovog ansambla Milan Vasić nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovoj predstavi. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.