Retrospektiva komentara: Nenad Radosavljević

Pripremio: Nenad Radosavljević

Vest 03.10.2017. … Mi se protivimo zakonu o Trepči, pozvali smo na dijalog i želimo da pronađemo ekonomsko rešenje za radnike na severu, kazao je potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić. Jevtić je, kako je rekao, na današnjoj sednici Vlade Kosova izneo stav da se “Srpska lista” zalaže za ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču.

I onda su svi zaboravili na političko rešenje uz ovacije zalaganju Srpske liste.

Vest 15.10.2017. … Policija u Beogradu otkrila laboratoriju za izradu falsifikovanih dokumenata i uhapsila Z. K. (1955) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanja isprava. Postoje osnovi sumnje da je Z. K. izrađivao falsifikovane lične karte, vozačke dozvole, kao i razna uverenja i potvrde, saopštio je MUP.

Je li to onaj i za plagijate? Za Tomu, za Malog, za Necu, za Šapića i druge nedovršene funkcionere SNS.

Vest 20.11.2017. … Niske plate, loši uslovi rada, nedostatak ugovora, sloboda izražavanja i ono najvažnije, bezbednost, najveći su problemi medijskih radnika, istaknuto je na okruglom stolu „Sloboda medija i bezbednost novinara na Kosovu“. Predstavnici medija, tužilaštva, sudova, policije i međunarodni zvaničnici razgovarali su danas u Prištini o uslovima u kojima novinari na Kosovu rade.

Posle iscrpne diskusije, doneli su zaključak da plate treba da budu veće, uslovi rada bolji, da ugovori treba da postoje i da novinari treba da se slobodno izražavaju i da budu bezbedni. I otišli kući.

Vest 21.11.2017. … Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci ove Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

Sada samo još treba da smisliš kako ćeš jednog dana iz kola da izađeš. Aleksandre, Aleksandre…

Vest 22.11.2017. … Predsednik Srbije je pozvao građane da danas počnu da gledaju u budućnost – da razmišljamo gde i kako će nam živeti deca.

Kako će živeti ne znamo ali ovde, u ovom ovakvom,  živeti neće sigurno. Evo ti kugla pa ti gledaj.

Vest 09.02.2018. … Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa generalnim direktorom Odeljenja za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Rumunije Stefanom Tinkom, kojem je izrazio zahvalnost zbog dosledne podrške njegove države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Tako ja uvek kada sretnem nekog Španca, Slovaka, Indijca, Brazilca,… ja sam sa njima bezgranično srdačan i obavezno im se zahvalim za sve što su učinili za nas, a nisu za njih. Ali tako se nešto juče zbunim i zaboravim spisak onih koji su Kosovo priznali pa samim tim i onih koji nisu. Neki simpatičan novinar Japanac. Pita me nešto, ja mu ispričam i više nego što ga interesuje. Setim se onog kako se Vučić zahvaljivao za mnogo veliku pomoć koju su nam davali i još će. Setim se i da je naš predsednik veliki poznavalac Japana i to ne po njegovim, uvek sumnjivim, rečima već overeno u izjavi, lično od Šinza. Elem poveden svim tim, dragim sećanjima, bez jasnog podsećanja i provere da li su, možda oni njih priznali odnosno nas zeznuli, ja mu platim i ručak. I zahvalim mu se za autobuse za GSP i za “Japan Tabako” u Senti, i za pogon u Svilajncu i u svoje ime i svih 1.700 ljudi koje će japanska investicija zaposliti u Šapcu. Kad sam otišao kući i našao spisak onih koji su priznali Kosovo, samo što se nisam šlogirao. Naravoučenije za Marka: Nemoj da zaboraviš spisak jer možeš da se šlogiraš.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.