Renoviran Studentski centar u Severnoj Mitrovici

U renoviranje Studentskog centra u Severnoj Mitrovici uloženo je 40 miliona dinara iz sopstvenih sredstava, a studentima su obezbeđeni odlični uslovi. U toku protekle godine obnovljen je Studentski centar sa 1.711 ležajeva u Severnoj Mitrovici.

Svaka od zgrada pretrpela je određene promene. Na nekim je urađena izolacija i zamenjena stolarija, negde su renovirana kupatila, a najvidnije promene su u kuhinji studentske menze.  

 „Mi se trudimo da studentski standard iz godine u godinu bude bolji i da bude na što višem nivou. Mi želimo da studenti koji ovde provedu 4, 5 ili 6 godina da pored toga što se edukuju na svojim fakultetima da imaju uslove ne samo da legnu, nego da se bave i sportom i kulturom da što kompletnije odu kao svršeni akademci gde se budu opredelili da žive,“ rekao je direktor Studentskog centra Jovo Popović.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja Vlade Srbije Aleksandar Jablanović obišao je menzu, studentski dom, internet i multimedijalni centar.

On je  istakao da se ne radi o predizbornoj kampanji, već je hteo pre usvajanja izveštaja o radu ovog centra lično uveri da li se stanje u izveštaju poklapa sa onim na terenu.  

Mogu da vam kažem da su rezultati inpresivni i da rezultate dugujemo rukovodstvu i direktoru ovog  centra, ali i svakako i studentima, koji ovu imovinu koja je skupa i koja je njima data na korišćenje čuvaju i sa njom gazduju onako kako  treba, domaćinski,“ kaže Aleksandar Jablanović.

 Studenti su veoma zadovoljni kako uslovima u domovima, tako i uslugom menze u kojoj se dnevno priprema i do 2500 obroka. Svoje slobodno vreme provode u multimedijalnom  centru.

„Hrana je super, možemo da biramo šta ćemo da jedemo,“ kaže Lazar Cvejić iz Gračanice.

„Studiram geografiju, već drugu godinu sam ovde i veoma sam zadovoljna,“ kaže Almasa Isijalić iz Novog Pazara.

„Zadovoljna sam hranom uslovi su solidni, dobri, može da se normalno funkcioniše,“ kaže Milica Filić iz Dobrotina.

„Mogu da uradim za fakultet što mi treba i vezano uopšte za život,“ kaže Predrag Terentić iz Prilužja.

Direktor Studentskog centra Priština sa sedištem u Severnoj Mitrovici, Jovo Popović, ističe da je u sledećoj godini  prioritet  renoviranje starih objekata, ograđivanje studentskog centra kao i regulisanje sistema grejanja.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.