Regionalna sigurna kuća u Zubinom Potoku i dalje funkcioniše

FOTO: Radio Kontakt Plus

Sigurna kuća i dalje stoji na raspolaganju ženama kojima je naša pomoć potrebna, kazala je večeras za KoSSev koordinatorka ove ustanove, Dalija Medić.

Ona je demantovala navode koje je na današnjoj sednici skupštine opštine Severna Mitrovica na albanskom izneo radnik Sigurne kuće, Mentor Boja, a koje su mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku, uključujući i KoSSev, preneli na osnovu simultanog prevoda.

U nastavku prenosimo demantij koordinatorke Regionalne sigurne kuće i direktorke Nevladine organizacije Centar za osnaživanje i razvoj žena.

Ovom prilikom želim da, kao koordinatorka Sigurne kuće demantujem izjavu, jer ona nije tačna.

Regionalna sigurna kuća funkcioniše i svi upošljeni na ovom zadatku, već treći mesec i dalje stoje na raspolaganju potencijalnim korisnicima bez isplate mesečnih zarada i bez logističke podrške koju smo imali na raspolaganju do pre nekih mesec dana, kada su nam iz dvorišta sigurne kuće na vrlo grub način, oduzeta dvoje vozila koja nam je opština Severna Mitrovica ranije ustupila na korišćenje.

Ne bih želela da obeshrabrim žene koje se možda nalaze u teškoj situaciji i koje su izložene nasilju. One moraju da znaju da im Sigurna kuća stoji na raspolaganju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.