U jednomesečnoj operaciji KP 234 hapšenja, oduzeto više od 80 komada oružja

FOTO: Shutterstock

Kosovska policija od početka avgusta sprovodi operativni plan širom Kosova na mestima gde je zabeleženo veće prisustvo građana.

Povećan je broj policijskih patrola, provera automobila, prostorija i lica, a sve u cilju, navode iz KP, otkrivanja i procesuiranja slučajeva nezakonitog posedovanja oružja, ometanja javnog reda i mira, uključujući i hapšenje lica uključenih u krivična dela.

Od 8. avgusta kada je policijska operacija započeta, službenici su vršili kontrole vozila na ukupno 12.511 lokacija, od toga 3.274 sa radarom ili alkotestom. Izvršen je pregled 72.386 automobila. Sa druge strane pretresi su vršeni u ukupno 966 objekata, naveli su iz Kosovske policije.

Za mesec dana u sklopu ove operacije uhapšene su 234 osobe, oduzeto je 77 pištolja, 13 pušaka i 2.376 komada municije različitog kalibra.

Iz KP navode da će se operacija sprovoditi i narednih dana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.