Razgovor sa Ivanom Đurićem u Evropskoj kući u Kosovskoj Mitrovici

Ivan Đurić
Foto: Evropska kuća

Povodom obeležavanja dana ljudskih prava, večeras u 19 časova biće održan „inspirativan razgovor“ sa Ivanom Đurićem iz Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija) u Evropskoj kući u Severnoj Mitrovici.

Inicijativa mladih za ljudska prava, osnovana je 2003. godine, i promoviše pomirenje kroz izgradnju veza između mladih ljudi na Balkanu iz različitih etničkih grupa, regiona i zemalja.

Radeći zajedno na ljudskim pravima, ova Inicijativa ima za cilj da uspostavi veze koje mogu sprečiti ponovno stvaranje etničkih sukoba u regionu.

Ova Inicijativa dobitnik je nagrade za ljudska prava Vaclava Havela, koja odaje počast izvanrednim akcijama civilnog društva u odbrani ljudskih prava i dodeljena je od strane Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Ivan u Inicijativi mladih za ljudska prava radi na poziciji programskog direktora, predstavnik je Inicijative u RYCO savetodavnom bordu, organizacionom odboru Beograd Prajda i član je Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji u Srbiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.