"Ratni veterani Preševske doline" na protestu protiv "diskriminacije i proterivanja Albanaca"

"Udruženje ratnih veterana Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca" (OVPMB), u saradnji sa civilnim društvom, priprema proteste zbog "proterivanja Albanaca" iz Preševa, Medveđe i Bujanovca i "nasilja i diskriminacije" nad njima, piše prištinski list Gazeta Express. Protesti su zakazani za 18. septembar u 11 časova.

Jedan od razloga za nezadovoljstvo "veterana" i civilnog društva je, kako navode, i to što je predsednik opštine Preševo, Ragmi Mustafa, u julu ove godine, primio srpskog premijera, Aleksandra Vučića, koji je tada bio u poseti opštinama na jugu Srbije.

Kako ovaj prištinski portal prenosi, iz organizacionog saveta OVPMB pozivaju građane da se pridruže protestima, kako bi izrazili i nezadovoljstvo radom trenutne lokalne samouprave u Preševu, a "ratni veterani" istovremeno traže vraćanje uklonjenog spomenika "borcima OVPMB-a" koji se nalazio na trgu u blizini zgrade opštinske uprave, a koji je Žandarmerija MUP-a Srbije uklonila januara 2013. godine.

Najavljeni protesni marš krenuće od Srednje škole u centru Preševa do zgrade lokalne uprave.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.