Rasvetljena krađa 5,2 miliona dinara u Eparhiji Vranjskoj; Nova.rs: Novac pronađen kod rođaka Vladike

Crkva vranje
FOTO: Dušan Pešić / Danas

Rasvetljena je krađa novca iz sefa Eparhije Vranjske koja se dogodila početkom ove nedelje. Prema potvrdi MUP-a, ukradeno je više od 5 miliona dinara, a uhapšena je jedna osoba. Portal Nova.rs piše da je uhapšeni navodno bliski rođak Vladike Pahomija. 

Eparhija Vranjska saopštila je u ponedeljak da je istog dana uočeno da je iz kase blagajne nestala veća količina novca, te da su obavestili policiju koja je izvršila uviđaj.

Četiri dana kasnije stigla je potvrda da je slučaj rasvetljen.

Iz ove Eparhije tada su saopštili da su policija i tužilaštvo pronašli počinioca krađe.

Sa potvrdom je istog dana izašlo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Uz navode da su rasvetlili tešku krađu, saopštili su da je uhapšen M. I. (1981) iz Vranja.

Ujedno su izašli sa informacijom o količini novca koji je ukraden.

„Osumnjičeni se tereti da je 14. maja ove godine, u ranim jutarnjim časovima iz sefa Eparhije Vranjske ukrao novac u iznosu od oko 5.200.000 dinara“, poručili su iz MUP-a.

Navode da je novac pronađen pregledom automobila „škoda“, koji je bio parkiran u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, te da će biti vraćen Eparhiji.

Policija je, međutim, pronašla 4.800.000 dinara, tj. 400.000 manje nego što je ukradeno. U saopštenju MUP-a nema informacija o novcu koji nedostaje.

Uhapšenom M. I. je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati.

O ovoj krađi danas je pisao portal Nova.rs. Pozivajući se na svoja saznanja, ovaj medij javio je da je uhapšeni navodno bliski rođak vladike Pahomija koji je u Eparhijskom domu radio tehničke poslove.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.