Raseljeni na Brezovici treći dan bez struje

Piše: Roksanda Jevtić  

Od ponedeljka, od 16 časova, kolektivnim centrima na Brezovici – Lahoru, Junioru, takozvanoj supovskoj vili i Elektro Kosovu – u kojima žive raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije, isključena je struja. Među stanarima je veći broj starih i bolesnih osoba. Ima i dece, među njima su i moji srednjoškolci.

Obaveštenje o tome da će struja biti isključena nismo dobili. Direktoru centra "Lahor", koji je juče, upravo zbog isključenja i ovog problema bio u Uroševcu kako bi proverio šta se dogodilo, rečeno je da navodno postoji neplaćeni dug na ime utrošene električne energije od 40.000 evra.

Ovo nije prvi put da se nama, raseljenima, koji sedamnaest godina boravimo u kolektivnom smeštaju na Brezovici – isključuje struja, sada je samo postalo nepodnošljivije, usled gotovo dve decenije dugih raseljeničkih muka.

Molimo sve koji su u prilici da odlučuju – da pomognu, odnosno čija je nadležnost – da reše naš problem.

Za sedamnaest godina, koliko boravimo u kolektivnom centru, proterani iz svojih domova, bez naznake da će se naš problem trajnije i rešiti – zaslužujemo barem osnovne uslove za život.

(Potpisnica teksta je Roksanda Jevtić, jedna od raseljenih lica i stanara kolektivnog centra "Lahor")


Naglašavamo da autori tekstova preuzimaju isključivu odgovornost za istinitost svojih navoda, te da pisma naših čitalaca ne odražavaju nužno stav KoSSeva, niti je KoSSev autor informacija u ovoj rubrici. Da bi se informacija koju želite da podelite sa javnošću objavila na KoSSevu, u okviru rubrike "Građani pišu", potrebno je da se potpišete punim imenom i prezimenom, uz osnovnu informaciju o sebi, a da redakciji potvrdite svoj identitet i potpišete izjavu da se tekst objavljuje na osnovu vaše saglasnosti. Istovremeno skrećemo pažnju da informacije koje budete izneli moraju da budu potkrepljene argumentima, da jezik kojim budete pisali ne sme da sadrži govor mržnje, diskriminacije, omalovažavanje po bilo kojoj osnovi. Kao redakcija zadržavamo pravo da tekstove lektorišemo, da umesto punih imena, ukoliko se spominju u tekstu, možemo da objavimo inicijale istih, da tekst ne objavimo ukoliko utvrdimo da je neautentičan, propagandistički, zlonameran ili nije od javnog značaja.


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.