Rakić, Spirić i Simić zajedno na glasanje

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica pri sistemu Republike Srbije, Aleksandar Spirić, i kandidat za poslanika u Skupštini Kosova, Igor Simić, jutros su, nešto posle 8 časova, zajedno došli na glasanje. Simić i Spirić bili su u pratnji svojih supruga. Nakon glasanja na biračkim mestima u Tehničkoj školi, Goran Rakić pozvao je Mitrovčane da, kako je rekao, ostvare "svoje biračko pravo" i glasaju za kandidate koji će ih "dostojanstveno predstavljati". "Današnji dan treba da potvrdi neraskidivu i trajnu vezu sa državom Srbijom" – poručio je predsednik srpske opštine, Aleksandar Spirić, sa birališta za poslanike parlamenta "Republike Kosovo".

"Imajući u vidu da ovi izbori nisu samo puka formalnost, pozivam građane Kosovske Mitrovice da ostvare svoje biračko pravo, glasaju i biraju najbolje kandidate koji će ih dostojanstveno predstavljati," kazao je Rakić u izjavi novinarima, nakon glasanja. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kazao je:

"Današnji dan treba da potvrdi neraskidivu i trajnu vezu sa državom Srbijom koja će zasigurno tako ostati i u narednom periodu – da shvatimo ozbiljno trenutak u kome se nalazimo."

Kandidat za poslanika u parlamentu "Republike Kosovo" i odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica, Igor Simić, očekuje veliku izlaznost.

"Da građani Kosovske Mitrovice i svi Srbi na KiM-u iskoriste priliku i glasaju, kako bi izabrali najbolje među nama," kazao je, takođe. 

Svi birački centri u Kosovskoj Mitrovici – ukupno sedam, kao i ostalih 37, koliko ih ima na Severu KiM-a otvoreno je jutros na vreme – u 7 časova. Kako je proteklo otvaranje čitajte u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.