Rakić opoziciji: Molim vas, preklinjem vas, ‘alo braćo i sestre – ostavite nas na miru, nemojte više da brinete o nama!

Goran Rakić u studiju Pinka

„Molim vas, ja vas molim, evo preklinjem vas, ostavite nas na miru. Vaša deca ne žive dole, dole žive moja deca, dole žive Popovićeva deca, dole žive Srbi koji svakoga dana kada isprate decu u školu strepe i razmišljaju da li će ta deca da se vrate živa i zdrava kući. I zato vas pozivam ljudi, ‘alo, braćo, sestre – nemojte više da brinete o nama! Ili dođite sa nama da živite dole pa ćemo možda uvažiti neki vaš zahtev, predlog“ – obratio se srpskoj opoziciji gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, iz studija televizije Pink. Istovremeno poručuje – Srbi koji žive na KiM dali su „apsolutno poverenje Aleksandru Vučiću“, on ništa nije uradio dok se nije konsultovao sa nama, u septembru, kada dođe na KiM, izneće svoj stav o pitanju Kosova.

Za razliku od današnje tvrdnje o tome da su postojale indicije za „nasilni upad na Sever“, a što je najavljivano više puta u beogradskim tabloidima, uključujući pojedinim medijima još u maju, na nedavnoj konferenciji za medije Srpske liste, potpredsednik liste, Igor Simić, skrenuo je pažnju na širenje panike zbog lažnih vesti od strane pojedinaca, zatraživši njihovu „odgovornost“ i upućujući kritike novinarima i zahteve da istraže, kako je rekao, s obzirom na to da se „ništa nije dogodilo“.

Postojale su indicije da Specijalne jedinice ROSU „krenu na Sever, zauzmu Gazivode i Valač, koji su od strateškog značaja“ – preneo je takođe javnosti, navodeći da je „diplomatskom aktivnošću sprečen taj nasilni upad na Sever“. On je gledaocima istovremeno objasnio:

„Iz Gazivoda voda hladi termoelektranu u Obiliću. To je ono što je veoma bitno i veoma značajno“.

Osvrnuo se i na jučerašnje gostovanje Predsednika Republike u studiju RTS-a i njegovu statistiku, koju je takođe pojasnio:

„Svi smo čuli šta je predsednik Vučić rekao – da na Severu živi 98 odsto Srba od ukupnog stanovništva koji žive na Severu, dok na jugu živi 2 ili 3 odsto Srba od ukupnog stanovništva koji živi.“

Imao je poruku i za „božije pastire“: „Neka nastave da se bave svojim poslom“.

Srpska lista i država Srbija nisu u „zavađi ili svađi sa našom crkvom“, kaže, ali:

„Ne možemo ni da dopustimo da neko ko nosi mantiju, ko je kao što sam rekao Božiji pastir – da se bavi politikom.“

O međunarodnoj zajednici:

„Zabrinjavajuća je ta upadljiva ćutnja međunarodne zajednice, kada su zločini počinjeni od strane Albanaca. To je vrlo perfidno, kada nemate imena, imate samo statističke podatke, onda se ti međuetnički incidenti nisu ni desili.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.