Radović demantovao oružani napad na njega, misli da su kamenice; Demantuje i da Radoičić ima veze sa tim

FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

13.11 – U naknadnom kontaktiranju naše redakcije, Radović, koji je prethodno odobrio tekst, dao je primedbu da u sadržinu teksta nismo ubacili informaciju – da je on sa saputnikom navodno čuo i hice iz vatrenog oružja, a za koje „pretpostavlja da nisu pucali na nas već u vazduh“. 

 

Na naš odgovor da tokom jutrošnje izjave to nije ni spominjao, te pitanje da li je potrebno da se objavi i snimak razgovora, odgovorio je da je „sve kako smo napisali u redu“, ali da „nismo“ to da su se tri do četiri sekunde, nakon što su doletele „kamenice“ – „čuli hici“. 

 

„Prvo su bile kamenice, a onda 7-8 hitaca, pretpostavljam u vazduh. Niste me razumeli, a ako mene neko poznaje onda zna da nikada laž neću da kažem“, poručio je on u naknadnoj izjavi. 

Nepoznati počinioci pre dve noći oštetili su auto bivšem pripadniku Kosovske policije, Slaviši Điletu Radoviću – kada se iz pravca Suvog dola kretao ka Kosovskoj Mitrovici. On pretpostavlja da je u pitanju napad kamenicama, a ujedno demantuje natpise da on za to, navodno, optužuje Milana Radoičića. 

Napad na automobil ovog bivšeg policajca dogodio se 2. januara, oko 20 časova – u  neposrednoj blizini mosta kod Suvog dola kada je prolazio pored nekoliko lokala.

U vozilu marke Fiat Stilo karavan se u tom trenutku nalazio on, ali i još jedna muška osoba. Napad je usledio sa suvozačeve strane automobila, gde je na prozorima vidljiva materijalna šteta.

Od večeri kada se ovaj slučaj dogodio, vest se širila velikom brzinom, preko raznih profila na društvenim mrežama, ali i pojedinih medija – da je na ovo vozilo izvršen oružani napad, ali i da su to navodno uradili Albanci.

Međutim, s obzirom na to da se radi o bivšem policajacu i instruktoru za vatreno oružje, Radović danas samoinicijativno za KoSSev kaže da pretpostavlja da je napad zapravo usledio kamenicama i to iz neposredne blizine.

„Da su zaista bili vatreni pucnji, s obzirom na blizinu odakle je izvršen napad, verujte da nas samo dete ne bi pogodilo. Bili bismo sigurno pogođeni. Zato ne mislim da je u pitanju oružje“, kazao je danas Radović.

Muškarca koji je te večeri bio sa njim nije želeo da imenuje, a kako bi ga zaštitio od publiciteta.

„Verujte da ni meni publicitet nije potreban, naročito ne u ovakvom trenutku, iako ja ne bežim od teških situacija. Ali ne mogu da govorim ono što nije istina“, naglasio je Radović.

Radović, iako bivši policajac, ovaj slučaj nije prijavio policiji. Kako je kazao za KoSSev, i on sam deli bojazan, kao i ostale njegove kolege, od mogućeg hapšenja.

„Pa vidite šta se dešava, kako se hapse ljudi. Pa mi to nije bilo potrebno“, ističe.

Kako su se vest i nagađanja o napadu na njegov automobil brzo širili, u međuvremenu su se, kako je sam Radović danas potvrdio, pojavili i natpisi da on za ovaj napad, navodno, optužuje potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičiča.

Tako su albanski portali i Fejsbuk stranice, kako nam je sam Radović prosledio, pisali da je navodno, sam Radović za ovaj napad optužio Milana Radočića. Ovi portali pozivali su se na njegovu navodnu objavu na društvenoj mreži. 

To je, između ostalog, bio i razlog što je kontaktirao našu redakaciju. Takve navode i natpise želi da demantuje.

„Ja ne mogu da govorim nešto što nije istina. Što je pravo ja ću da kažem. To jednostavno nije istina, ja nisam nigde optužio Radoičića za ovo“, kazao je Radović.

KoSSev je u vezi sa ovim slučajem kontaktirao Kosovsku policiju, koja je iste noći, ali i sutradan, potvrdila da njima ništa nije prijavljeno.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.