Radoičić poručio Kurtiju: Ti si okupator, a vreme će pokazati ko će na kraju da pati i da plati

Foto: (KoSSev) Igor Simić, Goran Rakić i Milan Radojčić

„Pretnja koju si danas uputio iz Brisela i prvenstveno srpskom narodu jasno pokazuje da ti, Aljbine Kurti ne želiš dijalog, ne želiš mir, već želiš sukobe i da se osvetiš svima onima koje ne možeš ni da kupiš, ni da slomiš“, poručio je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić kosovskom premijeru, Aljbinu Kurtiju.

U Briselu je danas održan sastanak na visokom nivou između srpskog predsednika i kosovskog premijera.

Na sastanku su, između ostalog, razgovarali i o prevremenim izborima na Severu Kosova, odnosno o tome kako smeniti sadašnje gradonačelnike.

Kosovski premijer je kazao da ne može da traži od gradonačelnika da podnesu ostavke i „da pate zbog grešaka Srpske liste“, naglasivši da je ova stranka napravila grešku izlaskom iz kosovskih institucija.

„Srpska lista, zlom voljom, napravila je veliku grešku, kada je najpre izašla iz sistema. E sada, ne možemo mi da patimo i platimo za njihovu grešku. Oni koji prave greške će patiti i platiti. Ja želim da ljudi učestvuju na novim izborima i zato postoji mogućnost peticije – da se sa 20 odsto potpisa pokrene proces ka završavanju manadata“, kazao je Kurti nakon sastanka sa Vučićem.

U međuvremenu se oglasio potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić. Kurtijevu izjavu protumačio je kao pretnju ovoj stranci i Srbima.

Radoičić poručuje da „pretnjom koju je danas uputio“, kosovski premijer „pokazuje nervozu i svoje pravo lice pred očima kompletne međunarodne zajednice“.

„99,9 odsto srpskog naroda je odlučilo da neće na izbore pod pritiskom čizama tvojih specijalaca, na kojima je krv Srba koje su upucali i prebili i Srpska lista je sledila tu odluku, jer je bila i uvek će biti uz svoj narod“, poručuje Radoičić.

Radoičić kaže da ova „pretnja nije naivna“, kao i da se nisu uplašili.

„Ovom prilikom, svestan da tvoja pretnja nije naivna jer si u prethodnom periodu pokazao da možeš da izazivaš haos, podstičeš na sukobe i mržnju, zloupotrebljavaš institucije i njima progoniš Srbe bez ikakvih dokaza želim da ti poručim da nas nisi ni malo uplašio, niti nas u Srpskoj listi niti srpski narod, da si samo još jedan okupator koji misli da može silom da podjarmi srpski narod, ali imaj na umu da nas ima više nego što nas možeš pohapsiti“, obraća se Kurtiju potpredsednik Srpske liste.

Poručuje mu i da „kao i svi okupatori, može kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš“.

Naglašava da će vreme pokazati „ko će na kraju da pati i da plati“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.