Radnici odustali od najavljene blokade puta u Jarinju

LEPOSAVIĆ – Radnici Fabrike otkovaka "Lola" iz Leška, odustali su od za danas najavljene blokade magistralnog puta Kosovska Mitrovica – Raška u Jarinju, na severu Kosova.

Direktor ovog preduzeća, Vukoje Vukojević, izjavio je da se od današnje dvočasovne blokade puta odustalo zbog razgovora koje imaju sa predstavnicima Agencije za privatizaciju u Beogradu.

Blokadu magistralnog puta Raška-Kosovska Mitrovica u mestu Donje Jarinje, za danas i sutra bili su najavili članovi Izvršnog odbora Sindikata Fabrike otkivaka "Lola-FOT d.o.o. Beograd" u Lešku.

Radnici najavljenu blokadu puta objasnili su time što im je egzistencija ugrožena, jer je račun preduzeća "Lola-FOT", nekada najuspešnijeg na severu Kosova, blokiran od 14. Januara.

Račun je blokiran po odluci Filijale Poreske uprave opštine Čukarica, iz Beograda, zbog neizmirenih obaveza za kamatu za doprinose za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje zaposlenih.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.