Prvi dan 2021: Izboden maloletnik, upucane dve osobe, oštećeno 6 automobila, uhapšeno četvoro zbog nasilja u porodici

Kosovska policija
Foto: KoSSev

U izveštaju Kosovske policije za prvi dan 2020. dominiraju slučajevi porodičnog nasilja i izazivanja opšte opasnosti. Međutim, u Regionu Severa, prijavljenih incidenata nema.

Oštećeno više vozila vatrenim oružjem

Čak 6 vozila je oštećeno u više gradova na Kosovu tokom jučerašnjeg dana. Vlasnici automobila iz Prištine, Uroševca, Prizrena, Peći, Orahovca i Južne Mitrovice su svi policiji prijavili da je šteta napravljena municijom iz vatrenog oružja.

U istoj kategoriji, izazivanje opšte opasnosti, zaveden je i slučaj oštećenja zida i prozora na privatnoj kući žalioca iz Prištine.

Uhapšeno više osoba zbog upotrebe vatrenog oružja, zaplenjena četiri komada vatrenog oružja

S druge strane, tri osobe su uhapšene zbog upotrebe vatrenog oružja.

Jednoj od njih – muškarcu iz Prištine, prilikom hapšenja je oduzeto dva komada oružja i 25 metaka, ali je on nakon razgovora sa tužiocem pušten na slobodu.

I uhapšenom u Istoku oduzeto je prilikom hapšenja 17 metaka kao i kalašnjikov. I on je nakon razgovora sa tužiocem pušten na slobodu.

Još jedan kalašnjikov, ali sa praznim šaržerom, oduzet je i trećem osumnjičenom koji je iz vatrenog oružja pucao u Srbici. I on je nakon razgovora sa tužiocem pušten na slobodu.

Dve osobe upucane dok su stajale na balkonima svojih kuća

Pored automobila i porodične kuće, prijavljeno je i da je jedna žena iz Vitine upucana dok je stajala na balkonu svoje kuće. Ona je ranjena dva minuta posle ponoći i prema rečima lekara iz Hitne pomoći u Gnjilanu, u teškom je stanju.

Isto se desilo juče i muškarcu iz Uroševca koji je takođe pogođen zalutalim metkom dok je stajao na balkonu svoje kuće, 10 minuta posle ponoći.

Četiri slučaja porodičnog nasilja; uhapšena tri muškarca i jedna žena

U Kosovu Polju je juče  popodnevnim časovima žena prijavila bivšeg supruga za kog je navela da sprovodi psihičko nasilje nad njom i uznemirava je pozivima i SMS porukama. Osumnjičeni je nakon razgovora sa tužiocem pušten na slobodu.

Nasilje od strane bivšeg partnera prijavila je i devojka iz Prištine. I ona je prijavila da ju je muškarac maltretirao upućivanjem telefonskih poziva. Osumnjičeni je priveden, navodi se u izveštaju.

S druge strane, u Istoku je u večernjim časovima prvog dana godine uhapšen muškarac koji je napao svog brata.

Zbog nasilja u porodici, sat vremena nakon ponoći, uhapšena je i Đakovičanka koja je napala svog supruga. Povređenom muškarcu je ukazana medicinska pomoć, a osumnjičena žena je nakon razgovora sa tužiocem puštena na slobodu.

Udaren pešak u Gnjilanu

U Gnjilanu je juče posle 13h prijavljena i saobraćajna nesreća sa povredama. Naime, osumnjičeni muškarac je zbog neprilagođene brzine udario ženu, pešaka. Ona je zadobila povrede, ali je nakon što joj je ukazana pomoć puštena na kućno lečenje.

Izboden maloletnik u Prizrenu

Prolaznici su juče u 17h pronašli povređenog maloletnika i prevezli ga u bolnicu u Prizrenu. Prema rečima lekara, žrtva je u teškom stanju, ali van životne opasnosti, a relevantne policijske jedinice identifikovale su i uhapsile muškarca, takođe maloletnika, koji je nožem ubo žrtvu.

Odlukom tužioca, osumnjičeni je priveden.

Pored ovih slučaja, policijskim stanicama širom Kosova juče je prijavljeno više saobraćajnih nesreća, tuča, a zabeležen je i slučaj posedovanja narkotika.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.