KP: Krađa kase u Ranilugu sa 1500 evra, rasturanje lažnog novca, ranjavanje zalutalim metkom…


Novogodišnja noć je protekla mirno prema oceni glavne direkcije Kosovske policije iz Prištine. Naglašavaju da su incidenti bili „manji“, a i njihov broj takođe niži u odnosu na ovo vreme prošle godine. Građanima su poželeli srećnu novu Godinu. Ipak, na osnovu 24-satnog policijskog izveštaja, dajemo pregled najznačajnijih slučajeva.

U jednom lokalu u Prištini sinoć u 21:35, pronađena je osoba bez znakova života i telo je poslato na obdukciju.

Zalutao metak pogodio je muškarca koji je stajao na terasi svog doma u Uroševcu i to deset minuta posle ponoći, kada je i zatražena lekarska pomoć. Povređeni čovek poslat je u Prištinu na lečenje.

Pucnjava se dogodila i u Južnoj Mitrovici sinoć, kada su pronađene ispaljene čaure ispred jednog lokala, a saslušana su i tri svedoka.

Preminuo je i muškarac iz sela Škabaj koji se od početka oktobra lečio u kliničko-univerzitetskom centru u Prištini – od posledica rušenja privatne kuće na kojoj je radio.

U Gnjilanu je sinoć izgorela takođe privatna kuća. Iako je materijalna šteta velika, nema povređenih.

Požar je zahvatio još jedan stariji kućni objekat u rejonu Južne Mitrovice, ali srećom, u vreme požara u njemu nije bilo ljudi.

U istom kraju, ali Ranilugu se juče popodne dogodila teška krađa kada su dve maskirane osobe upale u lokalni restoran, otele kasu, u kojoj se u tom trenutku kako je prijavio vlasnik restorana nalazilo 1500 evra.

Pljačka se dogodila i u Prištini, kada je ukradena torbica sa ličnim stvarima, među kojima je bila i nepoznata količina novca.

U Gnjilanu je juče uhapšen Albanac iz Severne Makedonije koji je osumnjičen za rasturanje lažnog novca. Osim što je kod njega pronađena i oduzeta falsifikovana banknota od 100 evra, u autu je pronađeno još sedam takvih, dakle – 700 lažnih evra.

Drugi slučaj rasturanja lažnog novca dogodio se u Obiliću, ali je bila u pitanju količina od 50 evra.

Dogodile su se i dve saobraćajne nesreće sa dvoje povređenih, te nekoliko slučaja porodičnog nasilja i fizičkih nasrtaja.

U regionu Sever bilo je mirno, a o tome čitajte u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.