Prve optužnice Specijalnog suda u septembru

Specijalni sud
Foto: Gazeta Express

Izvor: GazetaExpress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Specijalno tužilaštvo je do sada poslalo pozivnice za ispitivanje za oko 100 bivših pripadnika OVK, što u svojstvu svedoka što osumnjičenih, uključujući bivše nadređene i komandante, dok se u septembru ove godine očekuju prve optužnice.

Specijalni sud, koji je pre više od sedam meseci počeo da šalje prve pozivnice bivšim komadantima i pripadnicima OVK, očekuje se da će nakon što je upućeno skoro 100 poziva započeti i podizanje prvih optužnica.

Ovo je za „Zeri“ izjavio predsedavajući “Udruženja veterana OVK” Hisni Gucati (Hysni Gucati), koji je najavio da će septembar i oktobar biti meseci prvih optužnica.

„Broj poziva Specijalnog suda upućenih ratnim veteranima raste iz dana u dan. Broj je dostigao 90, blizu 100. Prema mojim informacijama, neki OVK članovi su takođe juče najavili da su dobili pozive specijalnog tužioca, ali to još nije objavljeno u medijima.

Takođe, u septembru i oktobru biće podignute prve optužnice, međutim, nemamo ništa konkretno, samo nezvanične informacije“, rekao je Gucati. Naglasio je da ima članova OVK koji su primili poziv, a nisu to objavili javno iz raznih razloga.

„Postoji znatan broj onih koji još nisu ispitani. Ima i onih koji nisu objavili javno da su bili na ispitivanjima. Ne znam iz kojih razloga to nisu učinili, ali znamo njihova imena, ali nećemo ih objaviti zbog njihove privatnosti“, rekao je Gucati dodajući da je Specijalni sud politički sud koji će propasti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.