Protest ispred parlamenta Srbije, Šarović: Sednica farsa, cirkus, deo Vučićevog plana

Dok traje rasprava o dijalogu Beograda i Prištine, oko stotinak građana protestuje ispred zgrade Skupštine Srbije. Prisutni su i transparenti sa natpisima „Vojsko, policijo, zaustavite izdaju. Branite Ustav. Stanite uz narod“. Inače, skup je prethodno policija zabranila.

Među okupljenima su i lider pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović, kao i član stranke „Zavetnici“ – Radomir Počuča, te poslanici Dveri Milan Kostić i Radmila Vasić, koja drži zastavu „Nema predaje“ sa mapom Kosova u bojama srpske zastave.

Taj isti amblem je Milica Đurđević-Stamenkovski prikazala u skupštini prethodno na majici, obraćajući se Vućiću, na šta je potom predsednik Srbije kazao da je upravo ovaj brend osmislio SNS, i odštampao 50.000 takvih majica.

Oni su se upravo obratili javnosti, objašnjavajući da predsednik skupštine ima otvoren poziv u ruskoj dumi, ali da „ne sme da ode“, te da je Rusija ponudila svoju pomoć.

Šarović je prethodno kazao da se u Skupštini Srbije ne odlučuje o francusko-nemačkom planu, već da je sednica parlamenta „farsa, cirkus i deo plana“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako bi sebe prikazao kao „heroja koji se bori za srpski narod a da nastavi sa izdajničkom politikom“.

Lider pokreta „Ljubav, vera, nada“ je, kako je u svom jučerašnjem performansu ispred Skupštine Srbije i najavio, na konferenciji za novinare ispred ove institucije naglasio da bi Vučića trebalo „izopštiti iz politike“ i da se vidi ko je spreman da sa njim učestvuje „u izdaji“ i ko su oni koji ćute „i faktički saučestvuju u tome“, i ko su oni koji se bore za opstanak Srbije i protiv izdaje Kosova.

Kako javlja N1, blokiran je Trg Nikole Pašića, kao i Bulevar kralja Aleksandra u smeru ka gradu.

FOTO: N1

Ispred iste ove institucije, samo dan ranije, Nemanja Šarović je takođe održao protest, optuživši Aleksandra Vučića da je današnju sednicu zakazao „ne zato što je hrabar, ne zato da bi odgovarao na pitanja poslanika i građana, već zato što je kukavica i zato što je narodna skupština teren na kojem on ima ogromnu prednost“.

Ovaj skup je inače, prekjuče zabranila policija, uz obrazloženje da protest nije blagovremeno prijavljen.

U svom jučerašnjem performansu, optužio je režim Aleksandra Vučića da se već 10 godina odriče „dela po dela“ elementa državnosti Srbije na Kosovu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.