Promocija knjige Nebojše Nikolića „Priština u srcu“ sutra u Gračanici

Promocija knjige
Foto: Dom kulture „Gračanica“

Promocija knjige „Priština u srcu“ autora Nebojše Nikolića biće održana sutra u 19 časova u Domu kulture „Gračanica“, saopštili su iz ovog Doma kulture.

O knjizi će sem autora govoriti i Radomir Rojević, generalni sekretar Pokreta za Kosovo i Metohiju u Srbiji, Dragana Kuzmanović, novinar i publicista i Đorđe Jevtić, novinar i publicista.

O razlozima zašto je ovu knjigu i napisao, autor je kazao da je pronašao svoje sugrađane (gde god da se oni nalaze) na društvenoj mreži u grupi Priština u srcu.

Nebojša Nikolić (1962) rođen je u Prištini. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u rodnom mestu.

Tokom poslovne karijere bio je novinar, komercijalista, bankar, a sada generalni direktor IP „Rad“.

Član je udruženja čije članstvo čine – prognana lica i zavičajci, navode iz ovog Doma kulture.

„Pišu, objavljuju priče, slike, emocije, tajne, podsećaju nas na naš grad, prijatelje, znane i neznane. Mnogo dobro to rade. Neke od njih sam kontaktirao i objasnio im da želim da to prenesem u knjigu, da ostane zapisano“.

Kaže i da su svi oni autori ove knjige, a da su korice delo njihovog zemljaka.

„A ja sam hteo da budem hroničar jednog doba, koje je trajalo i živi u nama, da zabeležim detalje, sećanja i uspomene iz naše Prištine“ kazao je o knjizi Nikolić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.