Prolećno ozelenjavanje grada završeno: Zasađeno 12.000 komada cveća

Akcija prolećnog ozelenjavanja Kosovske Mitrovice završena je juče, pa je grad sada bogatiji za 12.000 ukrasnih cvetova. Akciju je sprovela radna jedinica "Hortikultura" JKP "Standard“, čiji su radnici i zasadili više hiljada rasada ukrasnog sezonskog cveća. Poslovođa ove radne jedinice, Jelena Vasić, uputila je apel građanima da čuvaju zelene površine u gradu i pozvala ih istovremeno da, kako je istakla, „čuvamo grad i trudimo se da bude što lepši".

"Cveće je posađeno na Trgu 'Braća Milić', u parku kod Ibarskog mosta i u ulici 'Sutjeska', kao i u onima u ulici 'Kralja Petra I', takođe i kod takozvanih oficirskih zgrada i ispred državne apoteke. Iskoristićemo ovu priliku da građanima uputimo apel da svi zajedno radimo na očuvanju kako ovih, tako i svih ostalih zelenih površina u gradu. Postavljeno je dovoljno kanti predviđenih za opuške i papire i zelene površine se redovno čiste," kazala je Vasić za naš portal.

Ona dodaje i da održavanje zelenih površina otežavaju psi lutalice, ali i nesavesni građani. 

"Veliki problem u održavanju zelenih površina prave psi lutalice koji lome rasad i kopaju rupe, ali i nesavesni građani koji izvode svoje kućne ljubimce i puštaju ih da trče na mestima koja nisu predviđena za to. Iza njih ostaju izgaženi i neuredni travnjaci i cvetne rundele i izmet," objašnjava Vasić i dodaje: 

"Hortikultura svakodnevno radi na održavanju i uklanjanju štete, ali je potrebno da i građani prepoznaju ovo kao problem, i potrude se da štetu zajedno svedemo na najmanji mogući nivo."

Mitrovica je od juče bogatija za više hiljada cvetova, ali je prolećno ozelenjavanje i ulepšavanje grada počelo još  sredinom marta, kada je zasađeno ukupno 70 komada četinara i 150 malih ruža.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.