Kosovski dečji dodatak isplaćen za više od 16.000 podnosilaca zahteva

30 evra evri pare
Foto: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovski ministar finansija Hekuran Murati saopštio je da je danas isplaćen dečji dodatak za 16.001 podnosilaca zahteva.

Kako je Murati napisao na svom Fejsbuk nalogu, 831 podnosilac zahteva uneo je netačne podatke, te će se za njih dodatak isplatiti retroaktivno onda kada ih budu ispravili.

„Danas su dečji dodaci isplaćeni za ukupno 16.001 korisnika. 831 podnosilac zahteva uneo je netačne podatke, pa će putem eKosova biti pozvani da poboljšaju podatke, a sledećeg meseca će dobiti dodatke za mesec septembar, retroaktivno, nakon što poboljšaju i unesu tačne podatke“, naveo je.

KoSSev: Vlada Aljbina Kurtija odlučila je krajem avgusta da svako dete mlađe od dve godine na Kosovu prima po 20 evra mesečno, dok će deca do 16 godina dobijati po 10 evra. Opširnije o tome u:  Kurti doneo odluku da deca do dve godine mesečno primaju po 20, a deca do 16 – po 10 evraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.