Privrednicima u nekoliko sela na Kosovu dodeljene subvencije za razvoj poljoprivrede

subvencije
FOTO: Kancelarija za KiM

Predstavnici Kancelarije za KiM, iz Sektora za razvoj privrede i poljoprivrede, danas su obišli 19 porodica u nekoliko sela na Kosovu, kojima su na konkursu dodeljene subvencije Kancelarije za razvoj prerađivačkih delatnosti, privrede i preduzetništva.

Predstavnici ovog sektora, posetili su porodice u Sušici, Slivovu, Lapljem Selu, Čaglavici, Preocu i Donjoj Brnjici.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, najveći broj korisnika je prema zahtevima dobio kazane za pečenje rakije, a dodeljene su i mešaone za stočnu hranu, krunjače za kukuruz, pasirke za voće i komore za sušenje voća.

Neki ovih od korisnika subvencija su i Radivoje Lakić iz Preoca koji je dobio mešaonu za stočnu hranu i krunjaču za kukuruz, te Zoran Đokić iz Lapljeg sela koji je dobio kazan za pečenje rakije.

Živojin Jovanović iz Gračanice dobio je sušaru za voće, dok je petočlana porodica Nedeljković iz Lapljeg sela dobila kazan za rakiju, burad i muljarice za voće.

Ove posete imaju za cilj, kako navodi Kancelarija za KiM, da se njeni predstavnici, kao i članovi Komisije za kontrolu sprovedenih konkursa, uvere u značaj ovih konkursa, te i samog razvoja privrede – poljoprivrede.

Iz Kancelarije poručuju da ovim projektima pružaju podršku poljoprivrednicima na KiM, i dalje kako bi pospešila privrednu delatnost i proces poljoprivredne proizvodnje.

Pročitajte još:

Kancelarija za KiM: Poziv za dodelu subvencija voćarima i pčelarima na Kosovu, prijave do 1. novembraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.