Privođenje zbog šverca robe – slučajem se bavi „pogranična uprava Sever“

Motorno ulje zaplena šverc
FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije naišli su na veću količinu motornog ulja, kao i gume i felne u vozilu bez registarskih tablica. Izostala je informacija gde je registrovan slučaj „krijumčarenje robe“, ali je saopšteno da se njime bavi Regionalna pogranična uprava Sever.

Iz Kosovske policije naveli su danas da su u okviru borbe protiv šverca pojačali taktičke i operativne kontrole na terenu, te da su identifikovali slučaj krijumčarenja robe.

Kako navode, policijske jedinice su tokom patroliranja u „pograničnom pojasu“ preduzele mere, te su zaustavile kombi bez registarskiһ oznaka kojim je upravljao M.K.

Tokom pretresa pronađena je velika količina motornog ulja, odnosno 104 pakovanja, ali i četiri felne za mercedes i šest automobilskih guma.

Roba je, kako navode „obrađena po predviđenim procedurama“, dok je osumnjičeni pušten, a slučaj pokrenut.

Iz Kosovske policije nisu saopštili gde je pronađena švercovana roba, već su samo naveli da se njime bave nadležne policijske jedinice Regionalne pogranične uprave Sever.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.