Prištinski mediji: Ramuš Haradinaj novi investitor na Brezovici

Ramuš Haradinaj
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši kosovski premijer i lider AAK-a, Ramuš (Ramush) Haradinaj, kupio je više imanja u opštini Štrpce, gde se nalazi Ski centar Brezovica.

FrontOnline je objavio nekoliko zvaničnih dokumenata za koje navode da dokazuju da bivši predsednik kosovske vlade ima više parcela u suvlasništvu u opštini Štrpce, odnosno 2,100 kvadratnih metara.

Haradinajev kabinet saopštio je da su sve informacije o njegovoj imovini javne u izjavama o imovini koje je uručio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Na postavljena pitanja nisu dali konkretne odgovore.

„Svi odgovori na ova pitanja nalaze se u godišnjoj deklaraciji o imovini gospodina Haradinaja“, kaže se u odgovoru Haradinajevog kabineta.

Inače, Haradinaj je u obrascima imovinskih deklaracija za 2021. godinu u Kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije prijavio nekretnine u vrednosti od milion evra.

Na Haradinajevoj dugačkoj listi nekretnina su stambena kuća od 950 kvadratnih metara u Prištini vredna 300,000 evra, zajednička porodična kuća u Glođanu vredna 270,000 evra, 200 hektara brdskog zemljišta privatizovanog za 75 hiljada evra, ili 3.75 € za metar kvadratni kupljenih od Agencije za privatizaciju, 21 ar placa u vrednosti od 27,000 evra, stambena kuća površine 500 kvadratnih metara u vrednosti od 202,000 evra, stan od 70,000 evra i planinska vila od 120,000 evra, za koju nije određeno gde se nalazi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.