Priština: Uhapšeno pet lica osumnjičenih za trgovinu oružjem

Kosovska policija uhapsila je danas pet lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovine oružjem, saopšteno je iz policije. 

Direkcija za istragu organizovanog kriminala u saradnji sa kosovskim tužilaštvom, sprovela je višemesečnu intenzivnu istragu u cilju otkrivanja kriminalnih aktivnosti nekih od osumnjičenih, koji su kontinuirano bili uključeni u izvršenje krivičnih dela krijumčarenja oružja.

Na osnovu naloga nadležnog suda, sprovedena je policijska operacija „TRUDA“, u kojoj je uhapšeno pet osumnjičenih i izvršen je pretres kuće i imovine osumnjičenih. Kontrole su sprovedene na četiri lokacije u regionu Prištine i na jednoj lokaciji u regionu Mitrovice.

Tokom ove policijske operacije uhapšeni su kosovski Albanci: S. V. (1965.), R. V. (1967.), H. A. (1977.), S. Š. (1953.) i E. Š. (1980.).

Od materijalnih dokaza, zaplenjeno je: 5 pištolja, 6 gasnih pištolja „Ekol“ specijal 99. 9 mm, 1 poluautomatska puška, 3 lovačke puške, 2 vazdušne puške, 341 šaržer za municiju različitog kalibra, različiti delovi oružja, 4 mobilna telefona, 6.400 evra (navodno stečenih kriminalnim aktivnostima) i dva vozila (korišćena kao sredstva za izvršenje krivičnog dela), navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su na osnovu odluke tužioca upućeni u pritvor.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.