Priština: Uhapšeni osumnjičeni za oružanu pljačku

Regionalna policijska uprava Prištine sprovela je noćas akciju “Rukavice” u okviru koje je uhapsila dve osobe osumnjičene za oružanu pljačku.

Specijalni istražitelji za pljačke su u saradnji sa drugim specijalizovanim jedinicama uhapsili osumnjičene za oružanu pljačku do koje je došlo 20.januara ove godine u ulici „Gustav Majer“ u Prištini.

Tom prilikom je žrtvama prećeno oružjem, a odneta je i znatna količina novca iz jedne apoteke.

Hapšenje je izvršeno u ulici „Rustem Statovci“ u Prištini, kada su policajci koji su učestvovali u operaciji, nakon prethodnog posmatranja, zaustavili automobil Audi A3, kosovskih registarskih oznaka, u kom su bili osumnjičeni.

Uhapšeni su muškarci M. K. (21)  i K. M. (20).

Dok je policija vršila detaljnu kontrolu nad osumnjičenima i automobilom, uspela je i da ih pronađe i zapleni pištolj, fantomke, rukavice i ostale materijalne dokaze za koje se sumnja da su korišćeni pri izvršenju krivičnog dela.

Nakon hapšenja, izvršeni su i pretresi na tri odvojene lokacije, od kojih dve u regionu Mitrovice i jedna u Prištini.

Tom prilikom je pronađena opojna supstanca za koju se sumnja da je kanabis, nož, fantomke, metalne šipke, trenerke i kaput.

Osumnjičenima za oružanu pljačku tužilac je odredio policijsko zadržavanje od 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.