Priština: Rezultati negativni, pacijenti nemaju korona virus

laboratorija
FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Dvoje ljudi sumnjajući da su zaraženi korona virusom primljeni su na lečenje u Univerzitetski klinički centar u Prištini ali su nakon pregleda rezultati bili negativni, navodi su u saopštenju Instituta za javno zdravlje.

„Nacionalni institut za javno zdravlje 22. februara 2020. u 20:10 dobio je od Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra informacije o tome da se sumnja da su dva pacijenta zaražena koronavirusom COCID-19. Pacijenti su imali simptome groznice, kašlja, umora, iscrpljenosti i kratkog daha“, navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je dvojicu pacijenata posetio tim infektologa na Klinici za infektivne bolesti koji su uzeli uzorke za laboratorijsko testiranje na koronavirus.

„Uzorci za testiranje dopremljeni su laboratoriji Nacionalnog instituta gde je odmah započeto analiziranje istih. Test je pristigao u 00:30 i bio je negativan za oba pacijenta. To znači da pacijenti nisu zaraženi ni korona virusom, ni SARS-om niti gripom tipa A ili B“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.