Dečja predstava „Sirano“ u ponedeljak i utorak na Severu Kosova

Foto: Narodno pozorište Priština
Foto: Narodno pozorište Priština

Glumci Narodnog pozorišta Priština, nakon Gračanice i Zubinog Potoka izvešće dramsku predstavu za decu “Sirano” i pred publikom u Zvečanu i Leposaviću.

Mališani u Zvečanu imaće priliku da uživaju u ovom glumačkom performansu u ponedeljak, u Domu kulture Trepča sa početkom u 13 sati.

Dan kasnije – 25. februara, od 14 sati predstava će biti prikazana u Centru za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću.

Predstava „Sirano“ rađena je po tekstu Igora Bojovića, a režirao je Nenad Todorović.

“Nije nama Sirano neodoljiv jer mu kroz nozdrve prolaze ljubavni uzdasi snagom uragana, zato što, reklo bi se, ima njuh za poeziju. Nije nam naš Sirano romantičan jer može da voljenoj princezi njonjom mesec sa horizonta dobaci. Ne divim se ja njemu samo zato što iz profila podseća na kljunara iz Tasmanije. Ne. Naš Sirano je neuporediv jer je neotesano dirljiv, drsko stidljiv, spreman da sam pokoka imperijalnu armadu a da mu sve vreme klecaju kolena od zaljubljenosti. Volimo Sirana jer nas je naučio: neće lepotan da promeni svet. Nego pesnik”, navodi reditelj Nenad Todorović preko zvaničnog sajta Narodnog pozorišta Priština.

U predstavi igraju: Aleksandar Gligorić, Aleksandra Cucić, Tamara Tomanović, Milica Majstorović, Strahinja Bičanin i Nikola Đorđević.

Premijera ove predstave izvedena je pre mesec dana na matičnoj sceni u Gračanici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.