Priština: Konferencija o radu nezavisnih institucija i ulozi parlamenata u regionu

U Prištini danas počinje dvodnevna konferencija o radu nezavisnih institucija i ulozi parlamenata u regionu, koju organizuju misija OEBS na Kosovu i kosovska skupština. Događaj će članovima parlamenata, nezavisnih institucija i organizacija građanskog društva iz Podgorice, Prištine, Sarajeva, Skoplja, Tirane i Zagreba pružiti priliku da, navodi se, podele svoja saznanja i iskustva u oblasti parlamentarnog nadzora agencija za borbu protiv korupcije, ombudsmana i kancelarija generalnih revizora.

Učesnici će, takođe, razmatrati izazove u pogledu nadzorne uloge parlamenata i rada nezavisnih institucija kroz niz tema, uključujući finansijsku nezavisnost i odgovornost za rad nezavisnih institucija, javni angažman i informisanje, pouke iz međunarodne prakse, mogućnosti za regionalnu saradnju i buduće institucionalne reforme.

Konferencija se održava u hotelu Emerad u Prištini, od 9 časova, a uvodnu reč imaće šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Brat i predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.