Priština: 33. žrtva koronavirusa na Kosovu

COVID-19 za kosovo korona virus
Foto: KoSev, Ilustracija

Od posledica koronavirusa na Klinici za infektivne bolesti u Prištini ovog jutra je preminuo pacijent iz Prizrena R. M. (1944), saopšteno je iz ove klinike.

76-godišnja žena primljena je na odeljenje 7. juna, a osim Covid-19, bolovala je i od drugih pridruženih oboljenja.

Pacijent iz Prizrena je 33. žrtva koronavirusa na Kosovu, saopšteno je iz Klinike za infektivne bolesti.

Na ovoj klinici je, prema poslednjim podacima, hospitalizovano 40 pacijenata.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 27 osoba je u stabilnom stanju.

Na terapiji kiseonikom nalazi se 12 osoba. Jedan pacijent smešten je na odeljenju intenzivne nege i nalazi se u kritičnom stanju.

Do sada je na Kosovu registrovano ukupno 1.437 pozitivnih slučajeva, izlečeno je 928 pacijenata dok su 33 osobe preminule. Juče je takođe preminula jedna osoba obolela od Covid-19.

Novi smrtni slučaj dolazi u nedelji u kojoj se beleži veći porast infekcije koronavirusom na Kosovu, i najavljivanja mogućnosti povratka nekadašnjih mera ograničenja aktivnosti građana i privrede, ukoliko se sa sa ovakvim trendom nastavi.

Zaključno sa sinoćnim podacima, u prvih 13 dana juna meseca registrovano je čak 354 slučajeva koronavirusa, dok je u maju mesecu, prema navodima prištinske Kohe, ukupan broj inficiranih bio 277.

Pročitajte još:

Za prvih 13 dana juna na Kosovu više novoinficiranih nego u maju

53 novoinficiranih koronavirusom na Kosovu, 1 preminuo, 7 izlečeno

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.