Pripadnik ISIS-a iz južne Mitrovice ubijen u Siriji

Izvor: Tribuna/Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Još jedan državljanin Kosova – ISIS-ov borac poginuo je u Siriji. Gazeta Express saznaje da je D.S. iz Mitrovice ubijen u Siriji, ovih dana. Kosovar je ubijen u nedavnim borbama u Mosulu.

Mlladić iz Mitrovice nije bio jedini kosovski državljanin koji je učestvovao u sukobima između terorističkih grupa u Mosulu. Sumnja se da su bili uključeni i drugi državljani u znak podrške ISIS-u. Ali, još uvek nema informacija o njihovoj sudbini.

Gazeta Ekspres je došla do saznanja da je porodica pokojnika otvorila pomen za izjavljivanje saučešća u mestu rođenja, u Mitrovici.

U međuvremenu je Kosovska policija potvrdila da ima informaciju o ubistvu jednog građanina Kosova u Siriji, koji je iz Mitrovice.

"Ali, Kosovska policija ne poseduje, iz prve ruke iz Sirije, informaciju ili zvaničnu dokumentaciju za njegovo ubistvo," rekao je za Radio Slobodna Evropa, portparol KP-a, Baki Keljani.

Broj državljana Kosova ubijenih u borbama u Siriji i Iraku prešao je 50. Dok, prema bezbednosnih organima na Kosovu, broj pripadnika ISIS-a sa Kosova prelazi preko 300. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.