Pretio hodži pa uhapšen: „Daj nam 35 hiljada evra ili ode glava“

Kosovo 24 sata Đamija

Izvor: Kosovo 24 sata

Naučnik islamskih nauka, Mustafa Bajrami, juče je dobio ozbiljnu pretnju. Kaže da mu je poznato javno lice tražilo novac, u suprotnom, rekao mu je da će se dogoditi tragedija. Hodža kaže da mu je traženo 35.000 evra. Osumnjičeni je u međuvremenu uhapšen.

“Ili 35.000 evra ili glava. To je jučerašnji ultimatum. Posle intervencije veoma popularnog javnog lica na Kosovu (nije politička figura), cena je pala, ali prema rečima posrednika, nešto se mora platiti,” napisao je hodža na društvenoj mreži.

Hodža Mustafa Bajrami nije dao detalje ko mu je pretio i zašto.

“Reći ću gospodinu i gospodi koji su uključeni. Na ovom svetu nema sile koja me može primorati da učinim nešto izvan moje volje. Kao što sam sinoć rekao i danas ću. Puška top vam postala, ja se ne plašim. Nikada ni na bilo koji način neće ni cent dobiti. Moramo zadržati naše porodično dostojanstvo, koliko znamo i koliko možemo. Očekujemo pomoć naše države…!”, zaključio je Mustafa Bajrami.

Izvor: Kosovo 24 sata

Policija Kosova u regionu Gnjilane potvrdila da je uhapsila osumnjičenog zbog pretnje profesoru islamskih nauka, Mustafi Bajrami.

Portparol policije u Gnjilanu, Ismet Hašani saopštio je u međuvremenu da je osumnjičeni sa Kosova i stanovnik opštine Drenas.

“Oko 19:00 Policija Kosova je privela osumnjičenog državljanina Kosova, stanovnika opštine Drenas, koji je osumnjičen za pretnje putem telefona. U policijskoj stanici je saslušan u prisustvu advokata,” rekao je Hašani za Indeksonline.

Dodao je da je odlukom tužioca osumnjičenom određen pritvor od 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.