1.300 novogodišnjih paketića za decu iz Vučitrna i Obilića

Deca iz opština Vučitrn i Obilić, njih 1.300, dobilo je novogodišnje paketiće. Deci su juče u Prilužju paketiće uručili zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i direktor kosovske kancelarije za zajednice, Ivan Tomić. 

"Sigurno da je dobro i da svakom našem detetu treba pokazati mali znak pažnje i ovo jeste pre svega to. Mali znak jednog našeg stalnog truda koji postoji i koji će sigurno i dalje biti izražen svuda i na svakom mestu i zato je ovo, iako ne prevelika stvar, jako značajno za ove ljude i ovu decu," kazao je Stojanović juče u Prilužju, dodajući da je najzaslužniji za podelu paketića direktor Kancelarije za zajednice, Ivan Tomić.

Tomić je, sa druge strane, istakao da je ideja bila da se ne zaborave deca koja žive u zabačenijim krajevima i koju je do sad retko ko obilazio.

"Ono što je sigurno, to je da niko nikada nije na ovako organizovan način davao paketiće ovoj deci. Slično smo uradili i u Metohiji, mi smo tada u jednom danu okupili preko 500 dece na jednom mestu, onda smo imali opštinu Novo Brdo, gde smo takođe okupili decu iz mnogih zabačenih sela, evo danas smo ovde i u celom tom krugu mi smo podelili 2.300 paketića i veliko mi je zadovoljstvo da kažem da ni jedno dete na Kosovu nije bilo zaboravljeno," istakao je Tomić.

Mališani iz Prilužja, Plemetine, Crkvene Vodice, Babinog Mosta, Graca, Miloševa, Banjske, Janjinih Voda, Obilića, Gojbulje i drugih mesta mali su priliku i da pogledaju predstavu u izvođenju pozorišta "Geto". 

Podsetimo, krajem prošle godine Stojanović i Tomić su paketiće podelili i deci iz Prizrena, Peći, Istoka, Srbice, Stanišora i Donje Brnjice, kada su, takođe, imali priliku da odgledaju i istu predstavu pozorišta "Geto".

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.