Preminula jedna osoba, tri novoinficirane, 5 izlečeno

Marko Đurić
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Jedna osoba iz Kosovske Mitrovice preminula je juče, dok je troje novoinficiranih koronavirusom na Severu Kosova, a 5 je izlečeno, potvrdio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, u svom dnevnom izveštaju, nakon što je i Kosovski institut za javno zdravlje saopštio svoj dnevni izveštaj večeras.

Kako KoSSev saznaje, u pitanju je starija muška osoba iz Kosovske Mitrovice, koja je bila i onkološki pacijent. On se lečio u Beogradu, ali je testiranje u Beogradu potvrdilo da je u međuvremenu bio i pozitivan na koronavirus.

Tri novoobolela lica su iz Leposavića, odnosno dvoje iz Leposavića, jedan iz Leška, kako je prethodno potvrdio institut u Prištini.

Oboleli su iz Кosovske Mitrovice (ukupno 42), Zvečana (ukupno 25), Leposavića (ukupno 20), Zubinog Potoka (ukupno 21).

U КBC Кosovska Mitrovica nalazi se 8 pacijenata, u Studentskom centru 17, dok je u КC Кragujevac smešteno dvoje pacijenata.⠀⠀

Pet lica je izlečeno: četiri iz Кosovske Mitrovice i jedan iz Zubinog Potoka.

Od juče ujutru do danas, testirano je ukupno 22 lica, dok je do sada testirano ukupno 1069 lica iz opština Кosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Do danas je u severnim opštinama obolelo ukupno 108 osoba, izlečeno je ukupno 72, a sa poslednjim preminulim, 9 je žrtava.

Sa druge strane, u Prištini, Кosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa, nije bilo pregleda u COVID-19 ambulanti.

„Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi eventualno zaraženi bili blagovremeno testirani“, naveo je Đurić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.